Porridge με μπανάνα και σοκολάτα!
Posted by Μαρία Κυριάκου
Porridge με μπανάνα και σοκολάτα
Επίπεδο Δυσκολίας
1/5
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Μερίδες: 2 – 4
Συστατικά:
- 140 γρ. βρώμης
- 600 ml γάλα ζωικής ή φυτικής προέλευσης
- 2 μέτριες μπανάνες λιωμένες
- 30 γρ. καρύδια
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 2 κ. σ. σιρόπι αγαύης με σοκολάτα
- 1 κ. σ. chia seed
- 1/2 κ. γλ. βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Πολτοποιούμε την μπανάνα με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε τη βρώμη με το μισό γάλα και ανακατεύουμε συνεχόμενα, μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχόμενα.
- Βάζουμε το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε 4-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά η βρώμη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης με σοκολάτα, την κανέλα, τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε.
Βέβαια, δεν έχουν όλοι χρόνο το πρωί για να φτιάξουν πρωινό. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά από το βράδυ σε ένα μπολ και να το αφήσουμε στο ψυγείο. Οπότε με το που ξυπνήσουμε ή γυρίσουμε από την άσκηση μας να έχουμε Porridge με μπανάνα και σοκολάτα για να κατευνάσουμε την πείνα μας.
Καλή όρεξη!